Sunday, 25 December 2011

Aku Akan Merinduimu ANJER,TOM,SYULONG&PANJANG... :(




~ Assalamualaikum semua..... Hari ini saya bersedih hati lagi.... Sy kehilangan 4 ekor kucing sy sekaligus.... :(  tarikh 20/12/2011 yg amat menyedihkan..... :(
~ Sedih yang tk terkata.... mereka semua pergi buat selamanya disebabkan sakit.... ada juga p bawa ke doktor haiwan,,tetapi yg sempat cuma 2 ekor sj..... tom,panjang n syulong xsempat dbawa... :( mereka mati pada awal pagi.... hnya waktu ptg saja ada kesempatan kakak sy bawa kucing sy p hospital....  kebetulan time 2 sy pergi K.K.... Ada urusan yg sangat penting.... xsempat saya temankan mereka.... :(
~ c Anjer n c tompok sempat d bawa ke doktor haiwan tp c anjer xdpt diselamatkan.... :( cuma tompok sj yg selamat... Apapun syukur alhamdulillah juga la.... :( hmmm....~kenapa la cepat sangat kucing saya d ambil..... Biarpun masi ada yg tggal tp sy tetap terlalu sayangkan semuanya.... :(  sy harap mereka semua berbahagia di sisi ALLAH S.W.T... Amin....
~ AKU SAYANGKAN KAMU SEMUA ANJER,TOM,PANJANG,SYULONG,KUTUR KECI,OPEEN&ONGSU..... :( Sedihnya hati ini Ya ALLAH..... :(

Suka Baca?Like N Komen Je.. :D

Sunday, 18 December 2011

Aku Akan Merinduimu Open... :(





~Salam semuanya.... hari ini saya sedih lagi.... seekor lagi kucing kesayangan sy telah pergi buat selamanya.... Nama dia open... :(
~Ya ALLAH...Sedihnya hamba... kenapa seekor demi seekor kucing hamba engkau ambil Ya ALLAH...Hamba sangat sedih n merasa kesunyian.... :( 
~Knp harus macam ni....  :( seksanya sy rasa.... setiap hari bersama mereka yg ramai... Tp kali ni semakin berkurangan.... Knp mcm ni Ya ALLAH.... Hamba x sggup melihat kucing hamba mcm ni.... Hamba terlalu sygkn mereka.... Apa dosa hamba Ya ALLAH??
~Ya ALLAH... Tolonglah.. Hamba bermohon kepadaMU... Janganlah ambil kucing yg ada dr saya.... sy xsggup khilangan mereka.... :( Tolonglah Ya ALLAH..... Panjangkanlah Usia semua kucin hamba yg masih ada.... Tolonglah Ya ALLAH... Amin...
~:( OPEN.... Aq akan merinduimu syg.... aq sgt2x sygkn kau... Aq sgt2x sygkan kamu semua.... Moga kau berbahagia disisi ALLAH S.W.T.... AKU SAYANG KAU OPEN.... :(
~ :( :( :( :( :( :( :( :( 
~ AKU AMAT SAYANGKAN KAU OPEN... :( MOGA KAU BERBAHAGIA DISISI ALLAH S.W.T.... AMIN....



Suka Baca?Like N Komen Je.. :D

Saturday, 17 December 2011

Aku Akan Merinduimu Ongsyu.... :(




~ Salam pagi semua..... Hari ini amat myedihkan bagi aq... Seekor kucingku yg bernama ONGSYU telah pergi buat selamanya.... :(
~Kucing sy 2 sakit.... :( Sy ingatkan sakit biasa2x saja... Rupanya kejap ja terus menyebabkan dia mati.... Ya ALLAH... sedihnya hati... Mau mgalirkan air mata sepuas2xnya.... :(  Mungkin ni balasan atas dosa aq.... :(
~Biarpun masih ramai lagi kucing aq.... Tp kasih sygku untuk mereka tidak berbelah bagi.... Aq Menyayangi semuanya dengan sama rata... Xda beza2x.... Kalau ada yg hilang or mati,, mesti aq terasa sedih yg teramat sangat.... :(
~Ya ALLAH... airmata hambamu ini hendak mengalir... Hamba akan rindukan c ongsyu.... Ya ALLAH... Hamba bermohon kepadamu.... Tlg jaga baik2x semua kucing hamba yg berada disampingmu.... Hamba tau sesungguhnya engkau Maha Menyayangi dan Mengasihi....
~Ya ALLAH... Hamba bermohon sangat kepadaMU... Panjangkanlah usia semua kucingku yg masih ada..... Tolonglah Ya ALLAH... Tak sanggup rasanya kehilangan seekor antara mereka lagi.... Tolonglah Ya ALLAH.... Janganlah mereka menjadi mangsa dengan dosa yg aq lakukan.... Tolonglah Ya ALLAH.... :(
~ Aku sayang semua KUCING2X ku yg masih hidup n yg berada di samping ALLAH S.W.T.... Moga mereka berbahagia di alam sana.... Moga aq akan dapat bertemu mereka suatu masa nanti... InsyaALLAH.... Amin... :(


Suka Baca?Like N Komen Je.. :D

Friday, 16 December 2011

ALHAMDULILLAH




~ Salam semua.... ari ni update blog lagi.... xdpt tdur la....huhuhu.... byk bnda dfikiran ni.... tp xpa yg penting ada perkara yg menggembirakan... hehe.... sebelum 2 ucap alhamdulillah la juga.........

~ Nak tw apa?? hihi... alhamdulillah akhirnya sy dpt sambung blajar balik.... yg lebih mggembirakan,, sy satu tempat ja dgn adik sy,,,, hehehe.... abg sy pun ada kat sana.... Tempatnya kat Kuala Lumpur.... hehehe.... doakan sy ya kawan2x......

~InsyaALLAH awal bulan 1 penerbangan sy kesana..... Hihi.... Alhamdulillah.... Pengajian kat UNITAR sebelum ni terpaksa saya hentikan d sebabkan masalah tertentu.... hmmm.... x kisah la kat mana pun blajar kan.... Yg penting usaha bersungguh2x...

~Sy harap korang doakan sy berjaya disana ya???? Wassalamm..... :)


Suka Baca?Like N Komen Je.. :D

RAHSIA WAJAH CANTIK BERSERI



Tipsnya Senang Sahaja .
Tak Perlu Beli Pencuci Muka Yang Mahal - Mahal Pun :)

~ Bangun awal pagi untuk solat subuh . Air wuduk yang mengenai muka boleh menegangkan kulit .

~ Menunaikan solat zohor di tengah hari . Air wuduk yang mengenai muka boleh mencerahkan mata .

~ Tidak melalaikan solat Asar di waktu petang . Air wuduk yang mengenai muka boleh membersihkan kekotoran asap & habuk siang .

~ Tidak berlengah untuk solat maghrib . Air wuduk yang mengenai muka boleh menghilangkan bau di hidung & mulut .

~ Sentiasa ingat solat Isya' di waktu malam . Air wuduk yang mengenai muka boleh menceriakan wajah dari kemungkaran .

~ Memang Banyak Rahsia Dan Kebaikan Jika Kita Selalu Mengikuti Apa Yang Disuruh Allah S.W.T .

Suka Baca?Like N Komen Je.. :D

Wednesday, 30 November 2011

Layar Kehidupan

~ Dalam melayari kehidupan... Aq sama seperti insan lain... Syukur alhamdulillah aq masih ada orang yg sangat2x aq syg iaitu mama,bapa,adik beradik n seluruh keluarga ku n xlupa c dia..... Hehehehe.....
~ Kami ada kedai runcit sendiri.... Dsini lah tempat kami bergantung kehidupan juga.... Tp syukur alhamdulillah masi boleh hidup juga... Boleh makan n lengkap juga semuanya..... Hehehe.... Ada juga abgku yg slalu kirim duit tp xbaik juga bergantung sgt dgn dia kan..... :)
~ Lagi 1 aq ada kucing kat rumah tw.... Banyak tw... Hehehe... Tp 2 la.... Kalau kucingku sembarang ja buang yg(fhm2xla).. hehe..... Aq juga madi kena marah... Huhu... Tp xkisah la.... Yg penting aq akan tetap mjaga generasi kucingku ni.... Hehehe.. Aq syg btl dgn kucing2xku.... Meowww.... Hehehehe....
~ Dalam melayari kehidupan,, Pasti ada dugaan yg menimpa... Begitu juga bagi familyku... Terutama kakakku.... Konflik Rumahtangga dia berlaku sebab ada org sggup mggunakan ilmu hitam supaya dia dan husband dia bcerai... Huhu.. Kejam kan.... Tp normal la 2 dalam kehidupan... Xsemua org sukakan kita..... Biarkan ja la org cm 2... Hehehe....
~Selain kakakku.. Family kami lagi la byk dugaan... Tp xpayah la cerita sangat... Xsuka panjang2x cerita yg xbaik ni.. huuhuhu.... Janji Hidup aq n family aq Bahagia..... So.. Sampai sini saja ala coretanku tentang kehidupan ku.... Sory la kalau ayat tunggang tebalik ka.. Gantung ka.... Sabahan ka... Hehehe,,, Peace.... :)


Suka Baca?Like N Komen Je.. :D

Tuesday, 29 November 2011

Buat Blog Seharian



Salam.... Ha..... Alhamdulillah......Blog aq da siap.......tggal ubah yang lain lagi........ Tp korang nak tau tk?? aq mgambil masa sehari semalam tw untuk siapkan blog aq ni....... Excited btl bah........Hahaha....... Ni pun sekarang pukul 2.19am pun aq masi bangun semata2x nak hias blog aq ni........ Hehe....... Xpa....... Yg pnting siap........ Kalau bnda 2 aq mw bt btl2x........ Aq bt la 2 smpai siap.......Hehehe..... Peduli la org mw ckp aq ketinggalan suda coz lama suda org pndai bt Blog ni....... Sy xkisah punnn..... Hehehe... Apapun Moga korang suka dgn blog aq..... Korg kasi inform la kawan2x juga... Follow my Blog... Dont WORY... aQ akan follow korang punya blog balik...... Btw,,,, Tq pada sapa yg sudi lawat Blog aq............. :)


Suka Baca?Like N Komen Je.. :D

First Buat Blog



Assalamualaikum.... hai all.... ni 1st time buka blog ni.... Belum pakar lagi...baru test2x... Hehe.... Apapun Salam Persahabatan buat semua....... Biodata saya....
Nama: Siti Rafiah Binti Hamad
Nama panggilan: Yuyung
Asal: Beluran Sabah
Tarikh Lahir: 06/09/1990
Sekolah: SK.Pekan Beluran & SMK Beluran
Hobi: Berkaraoke n Menari


hmmmm...e2 ja la yg sya post dulu....mw test2x dlu...bg yg knl,jgn mgulu ar.....baru blajar ni... :)


Suka Baca?Like N Komen Je.. :D

Copyright@Segalanya yang tertulis di blog ni Hak milik CT Rafiah