Wednesday, 4 January 2012

Hari Pertama Orientasi Institut Profesional Baitulmal :)




~ Assalamualaikum semua.... Hari ni hari pertama saya memulakan orientasi sebagai student Institut Profesional Baitulmal... :) Tarikh hari ni 04/01/12(Rabu) ...
Orientasi hari ni bermula dari jam 6pagi hingga 11 malam... Xla penat sangat... cuma mengantuk sikit ja coz xcukup tidur... Huhu.. Tp xpala.... Bukan selalu pun... :) Just hari ni sampai jumaat je(06/04/2012)~ ACara dari awal pagi adalah pendaftaran... 6am-9am.... Sy pun terlibat sama la... :) Hehe... cuma segan la coz kat sini semua org semenanjung... Saya jauh dari sabah... :) Dalam proses pendaftaran alhamdulillah semuanya berjalan lancar... :) Dari pengurusan pendaftaran,no matrix,kewangan,perpustakaan,pmbukaan akaun bank rakyat n asrama, semuanya bejalan lancar... Malangnya saya nda sebilik dgn adik sy... :( Terpaksa berdikari sendiri la nampaknya... :( Xpala... Its ok... :)

~ Selepas selesai pendaftaran,adalah d berikan masa rehat sikit.. sampai pukul 4... ambil la kesempatan utk mengemas2x,makan n tidur.. :D... selepas dah cukup tidur,, arientasi disambung lagi dengan taklima MIS yg terletak kat LT2... :) Dalam taklimat 2,xda la apa2x pun... just memberitahu segala acara yg diadakan sepanjang orientasi n perkenalan dengan para fasilitator.. :) Semua da senior... Tp malangnya adik saya lagi semua.... Hahahaha.. Malunyerrrr.... :( Xpala... Biarlah... Buat tak tau je... hehehe.. :D

~ Selepas 2, d beri rehat la dari pukul 5 sampai pukul6.. Sy ambil la kesempatan 2 untuk makan kali ke 2... hahahaha... kuat makan btl kan saya.. nda taulah ni nnt... bgemuk ka juga.. hahahaa.. Selepas da cukup rehat,orientasi d mulakan dengan acara solat maghrib,tazkirah n solat isyak... Tp sy xdpt solat... fhm2x ja la... hihihihii... Tp kami ada acara sdiri utk yg xdpt solat.. Kami d beri ceramah la tentang ilmu,kejayaan n macam2x lagi... Yg saya xdpt lupa,soalan mengenai kenapa perniagaan francais cthnya KFC n McDonald slalu dapat utk banyak.... Nak tau jwpnnya?? jwpnnya adalah sbb dorg ikut sunnah nabi... emmmm... sy pn terfikir juga time 2... napa dikatakan sunnah nabi??? rupanya jawapan sbnr ada dlm tagline KFC n MCDONALD 2... KFC tagline "sedap hingga menjilat jari" kan.. Bukan ka mjilat jari sunnah nabi??? hihi... Begitu juga dgn mcdonald... Tagline dai "Gambar senyum" senyum 2 bukan ka salah satu sunnah nabi?? hihi... skg da dpt kwpnnya kan... :) hihihi.. 

~ Selepas acara 2... diteruskan lagi la dengan acara pengenalan MPP,JPPA n LDK... tP MPP xdpt dtg la... dgantikan dgn 2 org plajar cemerlang IPB yg berjaya skg ni... Byk perisiannya... Yg sy xkn lupa dia cakap,, jangan salahgunakan harta zakat... nanti xda berkat.. :) selain 2 jangan suka kutuk lecturer juga.... :) Selanin ceramah 2 org pelajar 2... Adalah LDK yg diadakn... perkenalan dengan pelajar lain... :) Adik2x semua.. Tp yg sy nda lupa fasi 2 bha... Hensem.. Hahaha... Cair tengok... hihihi... xdalah... gurau ja... :) tp kira ok juga la orientasi hari pertama ni...xtau plak esok... huhu... 
Ok la... Ni jelah dulu coretan malam ni... lewat suda ni... esok mau bangun awal lagi... Pukul5.. :( Huhu... Awal orientasi... K la... Gud nite all.. Assalamualaikum... :)

Suka Baca?Like N Komen Je.. :D

No comments:

Post a Comment

Komen bah..satu pun inda apa..hehe.. :)

Copyright@Segalanya yang tertulis di blog ni Hak milik CT Rafiah